Maybe you're here for the giggle, maybe you're into the puzzle.

1- En sevdiğin şarkı sözü? Neden?

"Does anybody here remember Vera Lynn?", Pink Floyd'un Vera şarkısından. Neden biliyor musun? Çünkü bir şey olmayı hedeflemeden olan bir cümle bu. Basit, ve o kadar derin ki. Vera Lynn'i hatırlayan var mı? Vera Lynn'in nasıl bir gün buluşacağız dediğini? Neredesin Vera, ne oldu sana? Sözlerine ne oldu? Hepsini ima eder bu söz, tek başına.

2- Bir sahne çekebilseydin, ne olurdu o?

Bir adam, kapkaranlık bir odada duruyor, arkası kameraya dönük. Solunda bir yatak var. Önündeki pencereden yayılan ışık odadaki tek parlak şey ve adamın silüetini birebir ortaya çıkarıyor. Kamera hareketsiz, iki saniye boyunca adama kilitleniyor. Adam birden dönüyor, sanki bir şey duymuş gibi. Vücudu hala hareketsiz, sadece kafasının yana çevrildiğini görebiliyoruz. Bir iki saniye böyle kalıyor kamera yine, müzik hiç yok bu sahnede. Tamamen sessiz. Ve birden adam yatağa oturuyor, kafası ellerinin arasında bir şekilde. Ve ağlamaya başlıyor, sessizliği delerek.

3- Hayalindeki film projesi nedir?

McCarthy döneminde geçen bir film, McCarthy'nin komunist avını apatetik bir bakış açısıyla, iki tarafı da keskin bir dürüstlükle açıklayacak bir hikayeye sahip hem de. Ne komünist, ne kapitalist, sadece sanat. Açık olacak film, komünistleri yüceltmeyecek ya da kapitalizme prim vermeyecek. Sadece dürüst olacak, apatetik olacak, apolitizm bile yer bulamayacak filmde kendine. Ve fragmanında Jefferson Airplane'den White Rabbit çalacak. Fragmanın sonunda kareli bir ekranda McCarthy döneminin ünlü sözlerinden biri söylenecek, o sözü normalde söyleyen tarafından. "If there's even one communist in our lands, that's one communist too many!" ve elinde orak ve çekiç dövmesi olan bir kişi televizyonu tokatlayarak yere düşürecek, kamera ona dönecek ve o da iğrenerek "Bullshit!" diye bağıracak. Tam o anda ekran kararacak ve filmin adı girecek, "One Communist Too Many".

4- Hayalindeki albüm projesi nedir?

Endüstriyel/progressive hibridi bir sound ile hazırlanmış bir konsept albümü, ismi Politia Nox. Turuncu Güneşin doğup bir topraktaki tüm zekileri öldürmesiyle başlayacak, aptallar zaman içerisinde kendi akıllılarını çıkaracaklar, ve bir polis, aptal olduğunu iddia eden bir polis onları tek tek avlayacak, bazı şarkılar polisin monoloğu şeklinde olacak, bazıları ise polisin avları hakkında. Son şarkıda ise polis etrafına bakıp herkesi akıllı olduğu için öldürdüğnü farkedecek ve kendini vuracak, herkesi öldürmenin kendi bakış açısında en akıllıca şey olduğunu anladığı an.

5- Dünyada en çok gitmek istediğin yer neresi?

İzlanda. Bir şekilde, bir yolla, bir zamanda İzlanda. Nezih, temiz, barışçıl, Björk'lü... ne isteyebilir ki insan?

6- 5 yıl içinde kendini gördüğün yer?

Oyungezer yazarı ve İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümü (Sosyoloji de olur) ineği. Öğretim Üyesi olmak istiyorum ben. Ondan çok çok daha önemlisi Oyungezer yazarı olmak istiyorum tabi.

7- Playlistinden arka arkaya yüz kere dinlesen sıkılmayacağın üç şarkı söyle?

Jefferson Airplane - White Rabbit
Rush - Tom Sawyer
Gong - You'll Never Blow Your Trip Forever

8- Arşivinden yüz kere oynasan sıkılmayacağın üç oyun söyle?

Football Manager 2008
SW Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
Grand Theft Auto: San Andreas

9- Wallpaper'ını tasvir edebilir misin?

Turuncu bir arka plan, kavun içi gibi biraz. Üzerinde bir adanın silüeti var, ada havada asılı duruyor, köklerini görmek mümkün. Adanın üstünde dans eden iki kişi ve bir ağaç var. Biri mor, bir ise kırmızı ağırlıklı iki gökkuşağı dans eden adamın arkasında duruyorlar, bir adam da tüm işi gücü bırakmış ağaca bakıyor. Adanın alt tarafından asılmış iplerden kalpler, yıldızlar, halkalar sallanıyor ve güneşin olması gereken yerde büyük bir kalp var, parlıyor.

10- En son okuduğun üç kitap?

Küçük Prens - Antoine de Saint Exupery
Keskin Bıçak ve Kuzey Işıkları - Philip Pullman
Hurin'in Çocukları - J.R.R. Tolkien

Yorumlar

Popüler Yayınlar