Arrest this man, he talks in math.

aylar olmuş. yıllar belki de. doğru yeri bulmak lazım, doğru pozisyonu, doğru bakışı, doğru sigarayı, müziği, hissi, ışığı. aylar olmuş ben buraya bir şeyler yazmayalı. aylar. oysa ki bir milyon yazı yazdım kafamda. bir milyon kelime vardı söylemek istediğim, kelimelerin ne olduğunu dahi bilmiyordum, hatta belki yoktu kelimeler; hiç olmamışlardı. ama ben onları söylemek istiyordum, karanlık bir odada, kendi kendime kaldığım bir anda, sigaram bir yandan bana cılız bir ateş sunar, radiohead arkada rengini dökerken. saatlerce söylemek, saatlerce anlatmak istiyordum, sonra da ortaya güzel bir şey çıkarmak, yalnız, buruk, ama güzel bir şey. müzikli, biten. sonu olan. sonu yaşanan. özlenen.

kelimeler art arda gelmiş işte. kuş taşa vurmuş, bir şey kopmuş, bir şeyler olmuş, yaratılmış, öldürülmüş. ölüm olmuş, dünyalar düşmüş ayağının dibine, paramparça, dopdolu, rengarenk dünyalar. elinden tutanlar da düşmüş işte, tek tek, yapayalnız. her şey bitmiş değil mi bir şekilde? bitmiş anasını satayım işte. biten o kadar da güzel olmuş ki. kanatlanmış elinden tuttukların; ve o kadar güzelmiş ki o kanatlar, o kadar muhteşem açılmışlar ki seyretmişsin. hayran olmuşsun zaten daha da hayran olduğuna. sevmişsin. daha da parçalı, daha da güzel, daha da senin gibi olmuş. büyü olmuş işte. sihir olmuş oralarda bir yerlerde.

al kelimelerini de. oradan duyduklarını, birinin söylediklerini, bir yerde okuduklarını, bir yere saklayıp sonra çıkartmak için aklına kazıdıklarını çıkar, koy ortaya. onlarla oyna. yarat bir şeyler bir yokluk bir çok şey olsun diye. kullan, çiz, boz ve at sonra birilerinin önüne. biri paylaşsın, biri okusun, biri parçalansın, biri de çıksın sırtına alsın kalanları. her şey yolunu bulsun. her şey sonucuna varsın.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
selam..
aslında ben bir yazını alıntılamak için izin istemiştim senden ama cevap gelmedi. onu sorayım dedim.
yiğitcan dedi ki…
selamlar, tabi, kaynak belirtirsen hiçbir sorun yok =)
fable dedi ki…
geri gelmen guzel oldu. kalir misn bilemem ama.

Popüler Yayınlar