My body aches from mistakes, betrayed by lust.


World of Warcraft'a yeni ek paket açıklandı. İsmi Wrath of the Lich King olacak ve Northrend'i içerecek. Buyrun ben de tahminlerimi paylaşayım sizinle.

Yeni ırk:

Dürüst olalım, Northrend geliyorsa Arthas'ın gelmemesi gibi bir şans yok. Blizzard daha önce defalarca Arthas'ın eğer oyuna eklenirse raid'lerle kesilemeyecek kadar güçlü olduğunu söyledi, bu yüzden ben başka bir olasılıl üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Yeni bir faction: Scourge, ve faction lideri olarak Arthas. Çünkü Arthas, aynı Thrall gibi, ileride yaratılacak WC oyunlarında kullanılması gereken bir malzeme. Yani onu da, aynı Thrall gibi, kesilebilir fakat aslında hiç kesilmemiş yapmaları en uygunu. Scourge'de ise ırk olarak Ghoul'lar, Abomination'lar, Banshee'ler, Lich'ler ve Undead Scourge olabilir. Abomination'lara, SWG'deki Wookiee'ler gibi sadece belli armor'ları giyme yasağı gelebilir. Onun dışında eğer Banshee ve Undead Scourge oyunda varolan bazı karakterlere (sizi resleyen banshee'ler ve Forsaken) benzerliği nedeniyle olmazsa uyduruk iki ırk da eklenebilir (uzaydan gelmiş sürüngen/keçi karışımı mavi yaratıklar gibi mesela). Eğer bu olmazsa yeni ırk olarak iki ana tahminim var, birincisi Naga. Blood Elf'lerin Naga'larla süregelen bir ittifakı var, hem bu nedenle, hem de Night Elf'lerle olan ebedi sürtüşme nedeniye Naga'ların, gelirlerse Horde'a katılacaklarından şüphe yok. İkinci ırk tahminim ise Pandaren (çok ciddiyim). Pandaren inanılmaz bir fan tepkisi aldı, insanlar FT'da en sevdikleri şeyin Pandaren Brewmaster olduğunu defalarca dile getirdiler, Blizzard zaten mizah duygusuyla tanınan bir firma (Gnome'lar yeterli bir örnek) o yüzden Pandaren'ler uzak değil. Pandaren'lerin Alliance'a katılmaları da açıkçası hiç ama hiç uzak değil.

Northrend:

Herşeyden önce, Argent Dawn'la direk alakalı yeni bir Battleground ve Arthas'ın adamlarından birini boss olarak içeren bir raid kesin olacak. Northrend'in oyuna eklenmesi (videoda da görüldüğü üzere) Arthas'ın etkilerini direk göreceğiz demek. Ayrıca Northrend'de bir Goblin yerleşmesi (mercenary'leri hatırlayın), Muradin'le alakalı birçok quest (hatta belki Dwarf'lar tarafından gönderilen bir ordu) ve Arthas'ın Death Knight olmadan kontrol ettiği ordudan kaçabilenler gibi şeyleri görebileceğimizden eminim.

Frostmourne:

Frostmourne'un bulunduğu alan bir raid/quest/instance olabilir. Fakat Frostmourne'un kendisine ulaşmamız kesinlikle mümkün olmayacaktır, ama Frostmourne'a birçok gönderme bulacağımız kesin.

Yeni eklentiler:

Yeni bir sınıf bekleyin. Blizzard'ın TBC'den aldığı en büyük eleştiri yeni sınıfların yokluğuydu. Yeni bir meslek de bekleyin, şimdilik benim en iyi adayım woodworking (staff, bow, shield ve benzeri şeyler). Bu ek paketle kozmetik özellikleri değiştirme özelliği gelmesine ben kesin gözüyle bakıyorum, zira Blizz forumlarında bilhassa bundan çok dem vuruldu. Housing sistemi ise uzun vadede olası gözükmüyor.

Evet, bekliyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar