Music seems to help the pain, seems to cultivate the brain.

150. postumun şerefine, hayatımda yazmaktan sonra en önemli şeyi onurlandırmak istedim, müziği. Müziğin benim için ne ifade ettiğini anlatamam size, müziği de anlatma konusunda geçmiş çabalarım başarılı çıkmış değil. Ama, yapabileceğim bir şey var, paylaşabilirim. Benim hayatımda son zamanlarda büyük bir yeri parsellemeyi başarmış şarkıları, sizinle paylaşabilirim. Evet... yapabilirim bunu.

Boomp3.com
Oceansize
Commemorative ... T-Shirt
Frames
2007
"Kapalı bir odada, karanlığın ortasında, kulaklarının iki tarafında duydu ritmi ace. Gözlerini kapatmak zorunda hissetti kendini. Bir şey hatırlamış gibi, o anısı ona zevk veriyormuş gibi. Ritm bir şeyler biliyordu, ona bir şeyler anlatmaya çalışıyordu ve hissediyordu onu. Ritm buydu, en primitif, en hissel, en varlıksız biçimiyle buydu. Ritm gerçekti."

Boomp3.com
Pink Floyd
Speak to Me/Breathe
The Dark Side of the Moon
1973
"Biri bana sesleniyormuş gibiydi sanki, biri değil, o sesleniyordu. Yardım çağrısı gibiydi, ama nefes al diyordu farklı olarak. Farkına varmadım ne dediğinin önce, duydum, ama dinlemedim. Sonra bir gece, yağmura bakarken, nefes al dedim kendi kendime. Çek havayı içine. Umursamaktan çekinme. Durdurabildiğim bir şey değildi, durdursaydım da yapmazdım, ama dedim işte. Nefes al. Çek havayı içine. Umursamaktan ise sakın çekinme."

Boomp3.com
The Smashing Pumpkins
The Beginning is the End is the Beginning
Batman & Robin
1997
"Sayfalarını çeviriyorum sanal çizgi romanımın. Rorschach'a bakıyorum, onun yaptıklarına, yapmaya çalıştıklarına. Hissetmeye çalışıyorum, onu, tüm Watchmen'i. Karanlık saatleri, yokoluşa geri sayımları, dünyanın acısı içerisinde yok olmasını seyretmenin ne demek olduğunu. Parça parça geliyor his, ama sonra onu duyduğumda, Corgan'ın karanlığını hissettiğimde idrak ediyorum her şeyi. Başlangıç son ve son başlangıç. Biliyorum artık."

Boomp3.com
Bono & The Secret Machines
I Am The Walrus
Across the Universe
2007
"Her şeyi bulmanın yolunun hiçbir şeyi aramamaktan geçtiğinin en büyük kanıtıydı benim için Across the Universe. Ne olduğunu bilmeden indirdim, beklentim veya fikrim yoktu, düşünmedim. Olur dedim, olabilir dedim, olmalı diyemedim. Filmin her anını sevdim sonra. Başından sonuna kadar üç kere seyrettim, arasından parçaları çekip defalarca bir daha dinledim, izledim, hayal ettim. Ama bir tanesi, Bono'nun hayatımda sevdiğim tek işi, renklerin ahenginin birebir temsili. Anlamsızlığın en büyük, en ulaşılması zor anlam olduğunun kanıtı. Morstum ben, hala da öyleyim. Hatırlatayım dedim."

Boomp3.com
Ewan McGregor, Jose Feliciano ve Jacek Koman
El Tango de Roxanne
Moulin Rouge! Music from Baz Luhrmann's Film
2001
"Gecenin bir yarısı, belki de değil. Hislenmeye vaktim yokmuş gibi hissediyorum, sadece dinlenmek istiyorum. Ama müzik çırpıyor benim düşüncelerimi, tutuyor ve yükseltiyor. Çığlıklar korkutucu kemanlara karışıyor, tangolar tecavüzlere dönüşüyor. Roxanne vücudunu satıyor geceye ve benim zihnim dans ediyor müziğin çıkışıyla, inişiyle ve her şeyiyle. Tam duruluyor, her şey bitiyor ve son, en nihayetinde geliyor derken, bir daha vuruyor çığlıklar, bir daha bitmemek için, var olmanın zevkine varmak için, sevmek için, sevebilmek için, hissetmek için. Bir daha çığlık atıyorlar, sabah doğana kadar, kırmızı ışıklar etrafımda dans edene kadar. Seslerin varlığını kutluyorlar onlar. İyi ki de varlar."

Yorumlar

Monthius dedi ki…
Çok güzel yazı olmuş hakikaten, tebrik ettim seni Yiğitcan... :3 Daha çok yaz sen böyle, müzik zevklerini paylaş bizimle... =)
yiğitcan dedi ki…
seni de seviyorum can o.O
Ahmet Kamil Keleş dedi ki…
Işıkları yakmana gerek yok, sadece aynaya bak. Kendini, neye dönüştüğünü görmen için ışığa ihtiyacın yok. Karanlığın kendisisin. Başkalarına acı çektirerek kendini yücelttiğini mi sanıyorsun sen? Sen sadece kendi kuyruğunu ısıran bir yılansın, Urobosos'sun, sonsuz döngüde ilerliyorsun, haberin yok. Bak aynaya da neye dönüştüğünü gör.

Buradaki hangi şarkı olduğunu söylemeyeyim, siz kendiniz bulun ^^;

Popüler Yayınlar