How does it feel?

Önceden sizi hazırlamalyım sanırım, zihnim fikirlerle kaynayan bir durumda değil pek. Zaten son birkaç gündür fazlaca uzun olmasına oranla nispeten mantıklı cümleler kurma yeteneğimi çok kullandım gibi geliyor, sanki o gücü tükettim. San Andreas'ta CJ'in çok fazla deparın ardından soluklanması gibi, benim de aptallık edip duraklamaya ihtiyacım var biraz.

***

Hayatımı "duygusal algı havuzu" olmaktan "bilgisel algı havuzu" olmaya çevirdim sanırım. Acı çektiğimi söylememe gerek yok herhalde, çok çıplak ve tereddütlü hissediyorum kendimi bu yeni dünyanın karşısında. Her şey garip geliyor.

***

Xkcd'yi keşfettim. Ve size söyleyebileceğim tek şey şu: siz de keşfetmelisiniz.

***

Ömrümde beni en çok etkileyen şarkı sözüne karar verdim sanki, evet verdim. Tek başına hiçbir anlam ifade etmeyen, aynı hayat gibi sadece bütünle beraber değerlendirildiğinde değer kazanan bir cümle. O kadar güzel sunuluyor ve o kadar güzel söyleniyor ki. Zihninizde yankılanıyor adeta anlamı ve cümlenin kendisi, cevap bulmaya çalışıyorsunuz ama soran da siz de cevabı zaten biliyorsunuz. Umutsuz bir soru o... umutsuzca söylenmiş.

"Does anybody here remember Vera Lynn?" Pink Floyd - Vera (The Wall).

***

Millete hiçbir zaman "bakın blogum var" demedim, yapmam gereken anlarda bile... eh, bugüne kadar demedim demeliydim, zira ömrüm boyunca millete yaydığım ve resmen övündüğüm tek girdim 10 hatunu sıraladığım girdi oldu. Niye, hiçbir fikrim yok, ama bir şekilde en kıvanç duyduğum yazı o oldu, belki Mehmet'in dediği gibi yaydığım kişilerden birinin o hatunları tanıyor olabileceği ihtimalidir beni çeken, belki de daha basit bir karmaşıklığa sahiptir. Belki o girdiye herkesin yorum yapabileceğini bildiğim içindir.

***

Çok...mutluyum. Olmamam gerekiyor. ÖSS çalışmalarım umut vermiyor, bu aya yazmam gereken dört oyundan ikisi umarsızca sorun çıkardı (biriyle hala uğraşıyorum) ve her bir yandan fışkırmak için onca sorun pusuda bekliyor. Ama mutluyum ben. Çünkü buraya daha önce yazmıştım, Ace'in kaderini seçtim ben. Ve Ace'in kaderi, her detayı ve her zerresiyle beni mutlu ediyor. Ace olmaya başlıyorum yavaş yavaş, gerçekten, hakkını vererek. Ve diğer her şeyin önemi bir anda yitip gidiyor.

***

Dergi işlerim bitince (daha doğrusu dergi için interneti açık tutmam gereken işler bitince) interneti kapatıp kendimi derse vermeyi planlıyorum. Bu süre zarfında kotama dokunmayacağım için, gitmeden (eğer PotBS izin verirse tabii, kaç saattir patch indiriyor dana oyun) bir albüm şoku uygulayacağım kotaya. Listemde Massive Attack - Collected, Boston - Boston, Jane's Addiction - Nothing's Shocking var, niceleriyle beraber. Bakalım n'olacak.

***

"-You should be more careful what you write. You never know when a future employer might read it.
+When did we lose our dreams?
-What?
+The infinite possibilities each day holds should stagger the mind. The sheer number of experiences I could have is uncountable, breathtaking, and I'm sitting here refreshing my inbox. We live trapped in loops, reliving a few days over and over, and we envision only a handful of paths laid out ahead of us. We see the same things each day, we respond the same way, we thing the same thoughts, each day a slight variation on the last, every moment smoothly following the gentle curves of societal norms. We act like if we just get through today, tomorrow our dreams will come back to us.

And no, I don't have all the answers, I don't know how to jolt myself into seeing what each moment could become. But I do know one thing: the solution does not involve watering down my every little idea and creative impulse fore the sake of some day easing my fit into a mold. It doesn't involve tempering my life to better fit someone's expectations. It doesn't involve constantly holding back for fear of shaking things up.

This is very important, so I want to say it as clearly as I can:

FUCK. THAT. SHIT."

xkcd'den.

***

Uykum var.

Yorumlar

Nasıl Ace'e dönüşebiliyorsun? Bana da öğret istediğim karaktere bürünebilmeyi...

Ve evet, önceki girin konusunda haklısın. Herkesin yorum yapabileceği bir giriydi. Ama herkesin yorum yapabileceği bir yazı yazmış olmak kötü bişi değil.
yiğitcan dedi ki…
ace'e dönüşmek, belli seçimler ve belli olaylar sonucunda gelişti, transformers gibi bir hadise değildi yani. Çok şeyden vazgeçiyorum bu dönüşüm sırasında.

Ama varsın olsun, bir daha şans verilse bir daha aynı seçimi yaparım ben. Tek korkum o seçimi sürdürebilecek kadar güçlü olamamak. Ama olmalıyım. Olmak istiyorum.
Böyle bi kalıp oluştursam, o kalıbın içine akıtsam kendimi... "Ya büyük gelirsem?", "ya küçük gelirsem?" diye düşünüyorum. Kendime uygun olan kalıp beni mutlu etmiyor. Vazgeçmek zorunda kaldıklarım korkutuyor beni. Güçlü değilim sanırım.

Popüler Yayınlar