Music makes the people come together, music mix the bourgeoisse and rebel.

10 - Space Ocean



Half-Life'ın o başındaki silahsız yerlerin bir garip keşif hissi vardır ilk başta. "Niye silahsızız?" "Noluyor?" "Bilimadamı olmaktan başka bir vasfımız var mı?" soruları heyecanla sorulurken Barney bize "HEV suit olmadan alamam Doktor" der, "nerede lan bu?" diye gideriz, buluruz ve... Space Ocean girer. "Hadi Gordon kalk gidiyoruz kahraman olacağız" der gibi heyecanlı ve gazdır. İyi ki de öyledir, bizi de heyecanlandırıp gazlandırır hakikaten. Sonradan her şey patlar falan tabi...


9 - Eat Your Potatoes



İsme bakıp "şaka mı yapıyorsun" diyen arkadaşları haksız bulabiliyor muyum, hayır, fakat şarkıyı dinleyip de beğenmeyenleri? Onları haksız bulmaktan öte kınıyorum buradan. Age of serisi İmparatorluklardan Mitolojiye atladığında müziği de değişmişti. İsmi garip belki evet, ama hissi hiç garip değil. Şaşaalı enstrümanlara hiç dokunmadan, minimal, boşlukları vurgulayarak, mitolojik bir parça yaratmıştı Stephen Rippy. Arkantos "Proseşe?" "Esto!" diye emirlerinize koşarken arkadan gelen bu parça çok ama çok iyi geliyordu kulağınıza.

8 - Pokemon Stadium



Yani bu oyunun üzerimdeki etkisini çok büyük ihtimalle anlatamam size. Orijinal Konsolundan başka her bir yerde oynadığım Pokemon oyunları hiç verilmemiş bir keşif hissi verir hep bana. Yabanıl otlarda yenemediğim pokemon ustasını yenmek için Hypno ararken, veya ağzıma heyecanla eden dövüş gym'ini yenmek için mağarada pokemon geliştirirken karşıma çıkan Sableye'a sevinirken, hep Pokemon çok özel olmuştur benim için. Ve onu özel yapan en büyük etkenlerden biri de bu harika temadır. Keşif kokmuyor mu tema ya? Hazırım ben, büyük dünya önümde, cebimde tek bir Pokemon ve elimde haritam, getirin lan dünyayı önüme dedirttirmiyor mu gerçekten?

7 - Reign of the Septims 



"And the final days... of my life" dedi Patrick Stewart, ve Imperial City'nin etrafında döndü kamera, Jeremy Soule'un harika müziği, kararlılık kokuyordu sanki. Karanlığın karşısında durmuş gibi, yılmaz, gözüpek ve cesur bir müzikti Reign of the Septims. Oyunun kendisi Morrowind'den iyi değildi belki, ama giriş müziği, bence, kesinlikle iyiydi. Giriş müziğine eşlik eden video? O işte, sanırım en iyisiydi.

6 - Underwater Theme



Şimdi gelin bir şeyi itiraf edelim, oyun müzikleri diye bir liste yaptıysak Mario koymamamız (hatta bir açıdan iki üç tane Koji Kondo koymamamız) imkansız. Fakat bir konuda da benim dürüst olmam gerekiyor, o da şu, çocukluğumdan aklımda yer eden ilk oyun müziği Overworld Theme değil Mario'nun... su altı müziği. Size tamamen içten bir şekilde şunu söyleyebilirim sanırım, bir çocuk olarak, yeni bir oyuncu olarak, ilk aşık olduğum oyun müziği buydu. Mario "flop, flop" diye yüzerken Koji'nin bu şarkısına kim aşık olmadı ki zaten?

5 - Vice City Theme



GTA oyunların soundtrackleri genelde hep kafam kadar olur, içinde geçtiği dönemin en iyi şarkılarıyla da bezenir hep. Fakat oynadığım tüm oyunlarda geçerli olan bir şey daha var, açılış müzikleri. III'ten IV'e arada çıkan tüm oyunlarda o orijinal girişler hep inanılmaz olmuştu. Fakat en güzeli, günbatımına açılan Vice City temasıydı. 80'ler, güneş, bikinili kızlar ve Tommy Vercetti kombinasyonunu sevmemizin tek sebebi Vice City diye düşünmüşümdür her zaman.

4 - Vode An



Republic Commando'yu tüm diğer Star Wars oyunlarından ayıran üç büyük şey var, birincisi Jedi'ları yardımcı karakterlere itiyor olması. İkincisi, benim bildiğim Star Wars evreninde geçen tek single player FPS olması. Ve üçüncüsü, John Williams'ın şahane soundtrack'i yerine kendininkini koyması. Jesse Harlin'in Vode An'ı bunun en güzel örneği. Mandalorian'lardan gelen klonlar, sizin kardeşleriniz, beraber öleceğiniz arkadaşlarınız ve onların marşı. Vode An, Brothers All.

3 - Stormwind Theme


Stormwind'in heykellerle dolu beyaz girişinden yürürken gelir bu müzik kulağınıza. Kırık, onurlu ama ayakta bir şehrin müziğidir bu, yitmiş kahramanların ak gölgelerinin ortasında bir köprüden girersiniz Elwynn kapısından. İnsanların tüm acılarının, tüm yaşadıklarının ve hepsine göğüs germelerini sağlayan gururlarının yankısıdır o müzik. WoW'dan aklımda kalan tek parçadır ve çok büyük ihtimalle de en güzelidir.

2 - Tetris Theme



Tüm dünyayı kendine esir etmiş çok fazla oyun sayamazsınız. WoW falan yalandır, tutsan 15 milyon kişi oynamıştır WoW'u. Ama bu oyun... bu oyunu hayatlarının bir köşesinde, bir klon halinde oynamamış adam bulamazsınız. Game Boy'da, NES'te, ateride, pc'de, her yerde Tetris vardır ve bunsuz her Tetris eksiktir, nokta. Dinlediğiniz remix şarkının orijinal 8 bit haline en yakın remix'tir, baştaki küfrü ise rica ediyorum es geçiniz.


1 - The Legend of Zelda Theme



Hiç tereddüt etmedim bunu bir numaraya koyarken. NES'te kılıcımızı yaşlı adamdan alıp o garip yaratıklara fışkırtırken 8-bit başladı bu tema, sonra platform oyunu oldu, game boy'a koştu, en büyük darbesini 64 bit'te vurdu. Çocuk oldu, büyüdü, karardı, kurt oldu Link, hep de arkasında bu muhteşem müzik çalıyordu. Koji Kondo'nun dehası, 8 bit'ten 128 bit'e, hep en iyisi, daima.

Yorumlar

Popüler Yayınlar