You should feel what I feel, you should take what I take.

Türk solunun bir birleşmeye, daha da vahimi bir öndere ihtiyacı var. Tuncay Özkan bu önder olabilir, çünkü medyatik ve karizmatik. Ayrıca öfkesini iyi yansıtıyor ve sert muhalefet yapmasına rağmen kuralına göre gidiyor. Fakat en büyük eksisi olarak siyaset yapamıyor, kelimeleri tarafına çekemiyor. Ha Bay Kal'dan iyi midir? Evet.

Bu kadar ufak bir kalabalık bile kırmızı bir hoparlör etkisiyle hep bir ağızdan "Türkiye laiktir, laik kalacak!" diyorsa, evet bir öndere ihtiyaçları var gerçekten. Tayyip'in sağa ve uç sağa yaptığını birinin bütün sollara yapması lazım (uç soldan bir halt olmaz gerçi bu saatten sonra.). Ve bir sonraki seçime CHP'nin de bütün oylarının ebesini kanırtarak girmesi, tek başına iktidar olup şu Türkiye'nin boka ve boşa gitmediğini göstermesi lazım. Ve eğer AKP'nin aklı varsa erken seçim yapmaması lazım. Bence yapsınlar, fakat eğer cumhurbaşkanı için erken seçime gidilirse CHP muazzam bir oy alacak, çünkü Türkleri biri gaza getirdi. Kurtuluş Savaşı gibi, biri Türklerin pimine bastı ve herkes gaza geldi, herkes sinirlendi.

Öteki yandan Genelkurmay uyandı. Yumruğunu masaya vurdu. Birileri cevap vermeye çalıştı (Cemil Çiçek çırpınıyordu bir ara.) fakat herkes şokta. İhtilal bu kadar geliyorum dememişti. Coup d'etat. 10 yıl geriye gitmemiz an meselesi.

Yarın Çağlayan Meydanında olamayacağım, Şişli uzak. Fakat beri yandan kafam orada, az kişi gelirse de AKP haklı çıkarsa diye. Ama çıkmayacaklar, çünkü biri pimimize bastı, diyorum ya.

Müzik benim hayatımın soundtrack'i.

Siyasi fikirlerim hızla değişiyor, eskiden idealist bir dünya varken gözümün önünde, şimdi Sin City vs. Esenyurt tadında. İnsanlar gelişimini tamamlamadıkça, varolan en iyi ve en uygun sistemi kafalarına vurarak öğretmek ve uygulamak lazım. Evet tek çare bu.

Alive in the superunknown, first it takes your mind then it takes your soul.

Renaissance'i seyretmek üzereyim, bakalım nasıl çıkacak. Next'e gidemedim zaten, püh ulan. Neyse Philip K. Dick'e kendimi Blade Runner'ı indirerek affettiririm.

Çok büyük şeyler oluyor, ve olacak. Pimimiz, evet.

Yorumlar

Popüler Yayınlar