I fly like paper, get high like planes.

Hayat ne acayip bir şey ya.

Hayat ne ki lan?

***

Politia Nox: Epsilon-Upsilon-Psi
Adam rüya görüyordu. Rüyasında bir kadın vardı, yerde yatan, elleri içinde yattığı sudan buruş buruş olmuş, üstündeki ceket kırışmış, gözleri kapalı. Adam rüya görüyordu. Kadın cekete sıkı sıkı sarılmıştı, uyuyordu.

Kadın rüya görüyordu. Rüyasında bir adam vardı, ayakta duran, kesik kolu içinden çıkan kandan arınmış, çıplak vücudu yapılı, gözleri ışığa alışmış. Kadın rüya görüyordu. Adam ayaktaydı ve gözleri açıktı, uyuyordu.

Kadın ayağa kalktı. Adam gözlerini kapattı. Kadının ceketi üstünden yavaşça düştü, adam ise bu süre boyunca hep ayaktaydı. Kadın bir şeyleri unutmuştu, adam ise hiçliği hatırlıyordu.

Adam rüya görüyordu. Rüyasında bir adam vardı, bir uçurumun içinden kesik kolu ve eli kanaya kanaya ilerlemeye çalışan, umudu beş kilometre arkasında ve on beş kilometre üstünde bırakmış, sağından ve solundan akan taş dikenlerle barış yapmaya kararlı bir adam. Işığı görse de görmese de, yoluna bir seferde bir taş dikene odaklanarak ilerleyen ve varsayımda bulunmamaya çalışan bir adam.

Kadın rüya görüyordu. Rüyasında bir kadın vardı, tebeşir bir silüetin için doldurmaya çalışırken yokolan, kurşun geçirmez camları yumruklamayı bir yöntem bellemiş, küstah, konuşabilen herkes tarafından alenen sevilmeyen bir kadın. Boşluğu bulması an meselesi olan, boşluğu bulsa da bulmasa da, boşluğun ne olabileceğine dair tahminlerde bulunan ve kendinden ölümüne nefret etmeye çalışan bir kadın.

Adam uyandı sakince. Kadın da öyle. Adam sağına dönüp sarmaladı kadını. Kadın üşüyordu, titriyordu deli gibi. Suyun altındaki varlık soğuktu. Suyun altındaki varlık karanlıktı. Yine de varlıksızlıktan iyiydi. Yine de iyiydi.

***

Amaçlı bir anlamsızlık, bu, aradığım bu, uğruna yaşadığım şey bu. Bunu şimdi görmek en az görememek kadar garip. En az görememek kadar, belki de daha fazla.

***

Dexter? Lost? True Blood? Burn Notice? United States of Tara? The Reader? Wall-E? The Wrestler? If On A Winter's Night A Traveller? A Link To The Past? Skate II? How I Met Your Mother? House? Gomorra? Singin' In The Rain? Reservoir Dogs? Full Metal Jacket? Edward Scissorhands? 

Hepsini seviyor muyum?

Evet. Evet, hem de çok.

Yorumlar

Popüler Yayınlar