Although you're trying not to listen, I bet your eyes are staring to the ground.

Bir önceki yazının aksine çok neşeli bir yazı yazmayı planlıyorum, löy löy şeklinde geçecek.

Kim nedir anlamıyorum fakat bir fikrim var gibi, sadece müziğe dayalı birşeyler yazyıroum, ohoy hohyo don don donakalmak, höt gibi geldi vallahi kimler yok ki... Kimler yok ki söylesene. Kimler geldi kimler geçti tekrar etti, tekrare tmedi, virgül koydu, cümle atladı, kimler söyledi bunları, bir sorsana heyo kim var orada diye, kimselere merak etmeden gösterdi kendini, CD'yi taktı, donuyor olmalı düşüncelerle, donuyor olmalı, donuyor olmalı düşüncelerle, kimlere elletirmedi ki, patlıcanlar tarlasında bir yalnız fare, kimlere söylettirmedi ki. Simetri var gibi sanki ki. Ama ne insandı o, kılıcını alır bir tarafıyla gezerdi, kimlere söylemedi ki? Bana söyledi mesela gibi sanki.

Hm. Arctic Monkeys'in When The Sun Goes Down'ını dinlerken melodiye göre yazdım bunu. Saçma oldu lan, fakat arada bunu yapma ihtiyacı hissediyorum. Müzikle beraber şekillenip ritmi çizmek.

Bu akşam kararsız kaldım Lêon'u mu seyretsem yoksa American Beauty'yi mi seyretsem diye. American'ı seyredeceğim ama sanırım. Cuma için Karayip Korsanları 3'e, Cumartesi Insomnia'ya, Pazar ise Raiders of the Lost Ark'a sözüm var. Bir ara da LotRO'da birşeyler yapacağım, guild falan bulmak istiyorum.

Bir MMO projem var kafamda, o kadar MMO oynarsam olacağı bu. Dikkat ettim, online oyunları unutulmaz kılan her daim arkadaşlar oluyor, veya guildler. O yüzden guildlere aşırı bir önem yükleyen bir oyun güzel olmaz mıydı? Mesela şöyle olabilirdi, ev yapımına izin veren bir sistemde uzun çalışmalar sonucu guild evini oyuncunun istediği bir yere yapmak için bütün guild elele verebilirdi. Craft sistemi tam teşekkürlü olurdu, sınıfı mınıfı sittiredip Crafter olabilirdin. Oyuna başladığınızı düşünün, normal alınan ilk 5 level'dan sonra sana bir soru gelirdi, crafter mı olacaksın fighter mı, seçimine göre kafamdaki 18 sınıftan birini seçerdin (8 craft, 18 fight, 2 melez). Onlar da şöyle olurdu (evet isim bile verdim):

Craft
Oduncu (Odun toplama yeteneği ve onlara şekil verme dahil, tahta staff'lar, parkeler, kalkanlar yapılabilinirdi, ahşap duvarlar falan)
Demirci (Maden toplama yeteneği ve onlara şekil verme dahil, kılıçlar, zırhlar, kapılar falan yapabilir bunlar.)
Mimar (Ev planı çizebilir ve mesela ev yapımında çalışan kişilere buff falan verebilir bir nevi lider şeklinde.)
Kuyumcu (Değerli madenleri toplama yeteneği ve onlardan mücevherat yapma yeteneği, kolye vs.'nin yanında socket'lere birşeyler de yapabilirler bunlar)
Terzi (Yün falan toplama ile dokumacılık dahil, kumaş ile alakalı herşeyi yaparlar, hafif zırh, perde)
Derici (Deri kesme ve deri zırhlar falan yapabilirdi, kaplama)
Mühendis (Cihazların planını yaparlar, musluk, değirmen gibi şeyler, ayrıca bu edevatların yapımında çalışanlara buff verirler.)
Tarihçi (Tamamen buff'a ve scroll'lara dayalı olur)
Çiftçi (Yiyecek ile alakalı şeyler üretebilirler)

Melez:
İşçi (belli bir melee vuruş katsayıları olurdu ve mühendis ile mimarların çalışmalarını hayata geçirebilirlerdi, diğer crafter'ların yarattığı malzemeleri kullanıp ev ve cihaz yapabilirlerdi.)
Kaşif (Tarihçi/Avcı melezi olurlardı, ranged vuruşları olurdu ve tarih lore'u toplayabilirlerdi)

Fighter
Avcı (bildiğiniz, ranged.)
Hırsız (bildiğiniz, rogue.)
Kolcu (Avcı/Hırsız. Hızlı hareket edip uzaktan ve yakından ortalama oranlarla vururlar)
Asker (bildiğiniz, tank)
Büyücü (eh.)
Han (LotRO'daki Captain ile Paladin gibi, hafif büyü yeteneği ve tank yeteneği olurdu)
İyileştirici (eh.)
Ozan (bildiğiniz Bard, buff'çı)

Yorumlar

Popüler Yayınlar