I'm trying to stay awake and remember my name.

Bugün elime bir LEVEL geçti, size buradan heyecanla neden LEVEL almaktan artık atlıdan kaçar gibi kaçtığımı açıklamak için bir nedenle beraber.

Bir: Böyle rezillik olmaz. Yıllardır kandırılmışız yahu. Derginin sitesindeki reklama bakın bir, ne diyor? Şunu, GTA IV hakkında hiçbir yerde duyamayacağınız bilgiler! Yahu böyle bir yalan savrulabilinir mi günümüzde yahu? Yine de merak ettim, arkadaştan otlandım ve gördüm ki: YALAN. Geçen gün buraya yazdığımdan daha azını ele geçirmiş olan LEVEL, (hadi bunu zamanla açıklayalım) bir de rekalm yapıyor, hiçbir yerde bulamayacakmışız diye. Peh!
İki: Bana biri sondaki karikatür ve Knight Online-tipi-insan modelini hedefleyen mizah sayfasını açıklayabilir mi? Yani aklınız böyle rezillik alıyor mu sayın az sayıdaki okuyucu (adla hitap edeyim, Nevil ve Aslı abla.), ha? Penguen'in yumurtaları bundan daha komik ya? Oyun dünyasından haberlermiş, PEH!
Üç: MMO sayfası, Göker abinin bilgisine kafamı koyabilecek konumda olmama rağmen (ve dikkat bu bilgiyi ben forumlarda gördüm) WoW ağırlıklı, hatta ne WoW ağırlıklısı direk WoW. Anladık bilmem kaç zilyon oyuncu var da, diğer oyunlar hakkında birşeyler yapsanıza abilerim? Bak bu ay LotRO çıkmıştı mesela, tee ayın 24'ünde, preorder yaparsanız 14'ünde başlıyordunuz. İncelemek için yeterli bir süre (preorder yaparsanız). Nerede? Onun yerine müthiş bir BC instance çözümü vardı, ah evet. Knight Online rezilliğinden bahsetmiyorum bile, para mı aldılar K2 Network'ten nedir?
Dört: Lütfen, biri şu yeni yazarlara az görev verilmesi gerektiğini açıklasın Sinan abi'ye. Ve LÜTFEN biri Mehmet Kentel'i inbox'tan alsın, Göktuğ abi, Sinan abi falan gelsin ya. Ulan! Göktuğ abi gitti zaten yine, n'oluyor anlamadım ki. Adamı Xbox bozukken kullanıp attılar gibi geldi mi size de? Ulan Göktuğ abim be.
Beş: BERKER ABİ NEREDE?! EGM'e geçmiş deniyor, şerefsizim her ay EGM alırım doğruysa.
Altı: Wİİ NEREDE?! Her Splinter Cell'i ayrı inceleyen LEVEL, PES'le Winning Eleven'a ayrı puan veren LEVEL, niye multi platform Wii oyunlarını Wii'ye özel incelemiyor. Bana verin oyunu ben inceleyeyim ya. Vallahi.
Son olarak: Knight Online. Bu oyuna yer vermesi bile üzücü, Level'ın. 2 milyon "aga" imiş, PEH! 1.5 milyon sapık, küfürbaz, "kantırcı." Tebrikler Level, bir sene öncesine kadar boş kağıt basılsa LEVEL adlı, alırım diyen bir okuyucu bu hale geldi. Yalnız olsam içim yanmayacak, onu da ekleyeyim.

Yorumlar

Uzun zamandan beri Level almıyordum, işim düştüğü için almak zorunda kaldım bu ay (yani senin gibi uzun zamandan sonra dergi geçti elime) ve hayal kırıklığına uğradım, niye uzun zamandır Level'ı almadığım fikri zihnimde bir kez daha belirdi: Sayfalar boş.
Hızlı hızlı geçip okumadan atıyorum kenara. Hele bu ay Knight Online'ı incelemesi tamamiyle aklıma şunu getirdi: "Derginin satılması lazım, paraya ihtiyaçları var."

Aslında haklılar, Sinan abi evlendi bu ay ama spesifik okuyucu yerine popülere hitap edilmesi iyi değil. Mizah sayfası değil her sayfa boş. Eski Level harikaydı, 2001-2002 senelerinden bahsediyorum. Cem Şancı bile derginin başına geri dönebilir, belli ki Sinan Abi yorulmuş.

Kısacası yalnız değilsin. 1 yıl geçti Level almayalı (bu ayı saymazsak) ve sadece kötüye gittiğini görüyorum. Level adı boş sayfalara yazılsa alacak biriydim ben de ama artık değilim.
Pathologic dedi ki…
Üstad EGM'ye geçti doğru.
Yeni yazarlara ısınamadım, ısınamayacağım.İlk okuduğum yer olan inbox "belki" bakınası bir yer oldu benim için.Jesus, Purak, Serpil yazıyolar yine inceleme ama tadı tuzu kalmadı benim için de derginin.Hatta 3 aydır üstad için niye EGM almıyorum diye de hayıflandım bak şimdi.
Dauril dedi ki…
Egm alıyorum. Level bitmiştir benim için. Dedim ve düşündüm, eğer Berker kendi başlattığı oyun dergisinden artık oyun oynamak istemediği veya, oyun incelemek istemediği için ayrıldı denildi bize. Fakat farkettiyseniz Berker abi ilk ayrılışında Playbox diye satılmayan bir dergi çıkardı ve aynen Level'e geri döndü. Şimdi Kesin olarak ayrıldı ve EGM'de. Benim için Berker abi dürüstlük olarak bitmiştir. Ve bir insanın Dürüstlüğü, en azından hayat felsefesi konusunda dürüstlüğü o insana duyacağım saygıyı belirler. Berker abi bu anlamda bitti benim için. Onun için dergi almam artık. Level konusunda ise, son 3 ay veriyorum onlara. Bu 3 ay içerisinde biraz bile olsa düzelme görürsem devam ederim. Ama her ay 6,5 YTL 3-4 "dolu" Sayfaya verilmez..

Ve kesinlikle haklısın, yeni yazarlara bu yıkılma niye? Yılların Tuğbek'i çömez olan olgay'a nasıl verebilir koskoca bölümü.. Yada incelemelerin %99'unu onlara vermek?

Artık Level değil de, "Level+" olması lazım. Veya, "yeni level".

Neyse..

Popüler Yayınlar